Sisältöön »
 

Tasa-arvo
vaatii
tekoja

Tasa-arvo
vaatii
tekoja

 

VAIKUTTAMINEN

 
 

Kannanotot

 

Kannanotto 09.07.2020

Sukupuolitetut ammattinimikkeet kuuluvat historiaan: Eduskunnan puhemiestä on aika kutsua puheenjohtajaksi

Sukupuolitetuista ammattinimikkeistä luopuminen yhteiskunnan näkyvimpiä tehtäviä myöten olisi vahva viesti siitä, että Suomi on sitoutunut sukupuolten tasa-arvon todelliseen toteuttamiseen ja tunnistaa sen merkityksen yhteiskuntamme hyvinvoinnille. Naisjärjestöjen Keskusliitto ehdottaa, että eduskunnan puhemiehen nimike vaihdetaan puheenjohtajaksi. Sukupuolineutraalit ammattinimikkeet ovat konkreettinen askel kohti entistä tasa-arvoisempaa yhteiskuntaa.
Lue lisää

Kannanotto 26.06.2020

Hallituksen tasa-arvo-ohjelma antaa Suomelle lähtökohdat tasa-arvon ykkösmaaksi - nyt ohjelma on toteutettava kunnianhimoisesti

Naisjärjestöt toivottavat 25.6.2020 hyväksytyn hallituksen tasa-arvo-ohjelman vuosille 2020–2023 erittäin tervetulleeksi. Yhdessä pysäytämme nyt tasa-arvon takapakin! Naisjärjestöjen Keskusliitto pitää merkittävänä, että hallitus on laatinut kunnianhimoisen tasa-arvo-ohjelman, jonka toteutumista halutaan aktiivisesti seurata.Sukupuolten tasa-arvon toteuttaminen ja naisten aseman edistäminen edellyttävät määrätietoista työtä ja tasa-arvotekoja, jotka tuntuvat jokaisen arjessa.
Lue lisää

Kannanotto 12.06.2020

Naisjärjestöjen Keskusliitto ja tasa-arvoasiain neuvottelukunta: Medioiden täytyy ottaa käyttöön keinoja haastateltavien suojelemiseksi

Naisjärjestöjen Keskusliitto ja tasa-arvoasiain neuvottelukunta vaativat, että mediat kehittävät toimintatapoja ja työkaluja haastateltavien ja toimittajien suojelemiseksi. Työyhteisöissä on otettava käyttöön ohjeistukset siitä, miten vihapuheen kohteeksi joutunutta tuetaan.Vihapuheesta ja maalittamisesta keskusteltiin Naisjärjestöjen Keskusliiton ja tasa-arvoasiain neuvottelukunnan järjestämässä mediawebinaarissa tiistaina 9.6.2020.
Lue lisää

 

Näytä kaikki kannanotot

 
middle-img.jpg
 

Lausunnot

 

Lausunto 18.06.2020

Kansallisen ihmiskaupan vastaisen toimintaohjelman valmistelu: Ihmiskauppa huomioitava sukupuolittuneena ilmiönä

Naisjärjestöjen Keskusliitto muistuttaa, että seksuaaliseen hyväksikäyttöön liittyvä ihmiskauppa on eniten raportoitu ihmiskaupanmuoto Euroopan Unionin alueella. Euroopan neuvosto arvioi, että 84 prosenttia kansainvälisen ihmiskaupan uhreista Euroopassa on prostituutioon myytäviä naisia ja tyttöjä. 95 prosenttia rekisteröidyistä seksuaaliseen hyväksikäyttöön liittyvän ihmiskaupan uhreista EU:ssa on naisia ja tyttöjä.
Lue lisää

Lausunto 16.06.2020

Kannanotto: Naisten jääkiekon ja jalkapallon arvokilpailut on lisättävä yhteiskunnallisesti merkittävien tapahtumien listalle

Naisjärjestöjen Keskusliitto, Suomen Paralympiakomitea, Monaliiku ja Finlands Svenska Idrott sekä På samma linje-hanke pitävät välttämättömänä, että yhteiskunnallisesti merkittävien tapahtumien listalle lisätään naisten jalkapallon maailmanmestaruus- ja Euroopan mestaruuskilpailut, naisten jääkiekon maailmanmestaruuskilpailut sekä paralympialaiset.
Lue lisää

Lausunto 24.04.2020

Gender ja kehitys -työryhmän kannanotto Suomen Afrikka-strategiaan

Hallitus on sitoutunut tasa-arvoa edistävään ulkopolitiikkaan, joten tasa-arvon tulee ohjata ulkopoliittisten strategioiden ja ohjelmien uudistamista. Naisten ja tyttöjen oikeudet on Suomen kehityspolitiikan painopiste. Tämän vuoksi sukupuolten tasa-arvolla tulee olla vahva asema Suomen Afrikka-strategiassa.
Lue lisää

 

Näytä kaikki lausunnot