Siirry sisältöön
Etusivu
 
 
 
 

Kuka tahansa voi haastaa oman yhteisönsä mukaan tekemään tasa-arvotekoja!

Tasa-arvoteolla tarkoitetaan jotakin konkreettista toimenpidettä, joka lisää sukupuolten välistä tasa-arvoa suomalaisessa yhteiskunnassa. Kunkin tasa-arvoteon suunnittelu, toteutus ja rahoitus on teon tekijän vastuulla. Tasa-arvoteoilla vaikuttavuutta -hanke tarjoaa ideointi- ja neuvontatukea. Teoista tiedotetaan hankkeen verkkosivulla ja sosiaalisen median kanavilla.

Käytännössä tasa-arvoteko voi olla esimerkiksi isyysvapaiden käytön tukemista, palkkojen avoimuuden edistämistä, maahanmuuttajanaisten erityistarpeiden huomioimista tai tasa-arvosuunnitelman luominen. Tasa-arvoteko voi olla tutkimus, selvitys, kampanja, koulutus, mentorointiohjelma, tapahtuma, taidetta, kiertueita, verkkopalveluita tai paljon muuta. Teko voi olla iso ja valtakunnallinen tai pieni ja paikallinen, kunhan lopputulos lisää sukupuolten tasa-arvoa.

HUOM! Tasa-arvoteoilla vaikuttavuutta -hanke kerää myös Naisjärjestöjen Keskusliiton jäsenjärjestöissä ja läheisissä yhteistyöjärjestöissä tarjolla olevia vapaaehtoistehtäviä. Osallistumalla järjestöjen työhön voit edistää tasa-arvoa juuri niin kuin haluat. Tarjolla on monia erilaisia tehtäviä ja myös etäosallistuminen on usein mahdollista. Tutustu lisää täältä ja ole rohkeasti yhteydessä taulukossa kerrottuihin yhteyshenkilöihin – järjestöt odottavat yhteydenottoasi. Jos haluat oman järjestösi mukaan vapaaehtoistehtävien pankkiin, ole yhteydessä hanketiimiin.

Ohjeet tasa-arvoteon tekemiseksi 

  1. Tutustu tehtyihin tasa-arvotekoihin ja mieti, miten sinun yhteisösi (työpaikka, oppilaitos, kunta, ammattijärjestö, harrastusseura tai jokin muu virallinen tai epävirallinen organisaatio, johon kuulut) voisi edistää sukupuolten tasa-arvon toteutumista.  
  2. Sovi ideasta yhteisösi kanssa. Organisaatioita suositellaan osallistamaan jäsenistönsä teon suunnittelussa ja toteutuksessa: tällöin saadaan sitoutettua koko yhteisö tavoitteeseen ja parempia tuloksia.
  3. Pohdi, voiko teon toteuttaa yhteistyössä – mikä taho voisi olla yhteistyökumppaninne? 
  4. Jos tarvitset ideointiapua tai muita neuvoja, ole yhteydessä hanketiimiin.    
  5. Ilmoita toteuttamanne tai pian toteutettava tasa-arvoteko alla olevalla lomakkeella (* tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia). Olemme teihin yhteydessä!
 

Teon tiedot


Nimi ja paikkakunta, jos teko ei ole valtakunnallinen


Mikä teko on kyseessä, miten se toteutettiin, miten teko lisäsi tasa-arvoa?

Tekijän tiedot

Yhteystiedot eivät tule näkyviin julkiselle nettisivulle

Haasta yhteistyökumppani / kilpailija / naapurin autovuokraamo mukaan!

Lisää alle haastetun sähköpostiosoite, niin hänelle lähtee automaattisesti haasteviesti:
"Sinut ja organisaatiosi on haastettu osallistumaan Tasa-arvoteoilla vaikuttavuutta -hankkeeseen! Hankkeessa tehdään uusia ja konkreettisia toimia tasa-arvon edistämiseksi Suomessa. Vastaanottamasi haaste on osoitus siitä, että organisaatiotasi pidetään tärkeänä toimijana suomalaisessa yhteiskunnassa. Ole mukana vaikuttamassa ja näkymässä! Katso ohjeet ja lisätiedot osoitteesta www.tasaarvoteot.fi"


Tämän lomakkeen tiedot eivät automaattisesti siirry nettisivulle, vaan lähtevät 100 tasa-arvotekoa -projektitiimille, joka ottaa teihin yhteyttä ennen teon julkaisua.

 
 
 
 
login Synergia Foxy