Siirry sisältöön
Etusivu
 
 
 
 
 

Ajankohtaista

20.12.2018

Liikuntaseurojen tuki jakautuu sukupuolittain tasaisesti Helsingissä

Helsingin kaupungin liikuntaseuroille myöntämä tuki jakautuu sukupuolittain varsin tasaisesti. Asia käy ilmi kaupungin liikuntatoimen tuoreesta selvityksestä, jossa tarkasteltiin, miten liikunnan avustukset sekä liikuntatiloihin ja -paikkoihin myönnetyt subventoidut tilavuorot tukevat eri sukupuolten seuraharrastamista. Selvitys on myös Helsingin kaupungin tasa-arvoteko.

Lue lisää »


13.12.2018

Väestöliiton tasa-arvoteko sai vaikuttavuuspalkinnon

Väestöliiton tasa-arvoteko, Perheystävällinen työpaikka -ohjelma, sai lokakuun lopussa tunnustusta, kun Yhteiskunnallisten yrittäjien liitto Arvo myönsi ohjelmalle Vuoden 2018 Vaikuttavin Arvo-teko -palkinnon. Palkinto myönnettiin Väestöliitolle, koska perheystävällisyys on keskeinen hyvinvoinnin ja työelämän tasa-arvokysymys, johon Väestöliitto on löytänyt uudenlaisen ratkaisumallin.

Lue lisää »


12.12.2018

Yhdenvertaisesti säveltäen purkaa säveltämiseen liittyviä stereotypioita

Säveltäminen on musiikin ammattikentällä poikkeuksellisen miesvaltainen ala. Esimerkiksi Suomen Säveltäjät ry:n jäsenistä vain 10 prosenttia on naisia. Nuorten toiveammatit eriytyvät sukupuolen mukaan muiden ammattien tapaan myös säveltaiteessa, ja sukupuolten välinen epätasapaino on nähtävissä myös säveltämisen ylimmässä koulutuksessa. Tässä esimerkkejä siitä, mihin tuorein tasa-arvoteko, tutkimus- ja kehittämishanke Yhdenvertaisesti säveltäen, pyrkii tuomaan muutosta.

Lue lisää »


04.12.2018

Liikunnan tasa-arvotyön Piikkarit-pääpalkinto myönnettiin Oulun kaupungin liikuntapalveluille

Opetus- ja kulttuuriministeriön (OKM) liikunnan tasa-arvotyön Piikkarit-pääpalkinto myönnettiin 4.12.2018 Oulun kaupungin liikuntapalveluille. Oulu sai palkinnon tunnustuksena laajasta sukupuoli- ja yhdenvertaisuusvaikutusten arvioinnista liikuntapalveluiden toiminnassa.

Lue lisää »


29.11.2018

Sata seurakunnan työntekijää saa tasa-arvokoulutusta

Kun Nurmijärven evankelis-luterilaisen seurakunnan kirkkoherra Ari Tuhkanen kuuli seurakuntien tasa-arvohaasteesta, hän ryhtyi tuumasta toimeen. Tuhkanen esitteli haasteen seurakunnan lähiesihenkilöiden kokouksessa, ja hetken kuluttua syntyi idea seurakunnan henkilökunnalle järjestettävästä tasa-arvokoulutuksesta.

Lue lisää »


13.11.2018

Opiskelijoiden liikuntaliitto: Häirintään liikunnassa ja urheilussa on puututtava

Opiskelijoiden liikuntaliiton (OLL) liittokokous vaatii, että liikunnassa ja urheilussa tapahtuvaan ja yleiseen seksuaaliseen häirintään on puututtava poikkeuksetta. Liittokokouksen mukaan niin opiskelijaurheilu- kuin urheilumaailmasta puuttuvat sekä konkreettiset keinot että yhteinen tahto häirinnän kitkemiseksi.

Lue lisää »


06.11.2018

Naisten edustus vammaisjärjestöissä toteutuu keskimäärin hyvin

Naiset ovat keskimäärin hyvin edustettuina valtakunnallisten vammaisjärjestöjen hallituksissa: naisten osuus hallitusten jäsenistä on tällä hetken noin puolet. Toisaalta on myös useita järjestöjä, joiden hallituksen puheenjohdossa naisia ei ole lainkaan. Tulokset käyvät ilmi vammaisten naisten valtakunnallisen yhdistyksen Rusetin tekemästä selvityksestä, jossa selvitettiin sukupuolten tasa-arvon toteutumista 35 vammaisjärjestön päätöksenteossa.

Lue lisää »


01.11.2018

Tutustu liikunnan ja urheilun uusimpiin tasa-arvotekoihin!

Tasa-arvoteoilla vaikuttavuutta -hankkeeseen on ilmoitettu viime päivinä monta uutta ja hienoa liikunnan ja urheilun tasa-arvotekoa. Tekonsa ovat ilmoittaneet mukaan viime viikon aikana Veikkausliiga ja Jalkapallon Pelaajayhdistys, Olympiakomitea, Voimisteluliitto, Golfliiton naistoimikunta, koulutuskuntayhtymä Sasky, Suomen Amerikkalaisen Jalkapallon Liitto, Hiihtoliitto, Monaliiku sekä Palloliitto.

Lue lisää »


26.10.2018

Huippu-urheilun tasa-arvon edistäminen vaatii rohkeaa edelläkävijyyttä

Naisten tasa-arvoiseen asemaan suomalaisessa huippu-urheilussa on vielä pitkä matka, ja tehtävää riittää paljon niin lajiliitoissa, seuroissa, sponsoritoiminnassa kuin mediassakin. Tästä vallitsi yksimielisyys 24.10. järjestetyssä Tasa-arvo maaliin -seminaarissa, jossa keskusteltiin liikunnan ja urheilun tasa-arvosta.

Lue lisää »


25.10.2018

Seuraava kansainvälinen tasa-arvopalkinto jaetaan syksyllä 2019 – ehdota palkinnon saajaa!

Suomen hallituksen perustama kansainvälinen tasa-arvopalkinto (International Gender Equality Prize, IGEP) jaetaan jälleen syksyllä 2019. Yleisöllä on nyt mahdollisuus jättää oma ehdotuksensa palkinnon saajasta ja vaikuttaa näin osaltaan palkinnon jakamiseen.

Lue lisää »


22.10.2018

Sukupuoli- ja yhdenvertaisuusvaikutusten arviointi vie kohti entistä parempia liikuntapalveluja

Oulun kaupungin liikuntapalvelut toteuttaa tämän vuoden aikana toimintansa sukupuoli- ja yhdenvertaisuusvaikutusten arvioinnin. Arviointi on samalla tasa-arvoteko, jolla kaupungin liikuntapalvelut osallistuu Opetus- ja kulttuuriministeriön liikunta- ja urheilutoimijoille suuntaamaan tasa-arvotekojen haasteeseen.

Lue lisää »


19.10.2018

Kokemusasiantuntijat ja virkahenkilöt kohtasivat ratkaisuriihessä

WeAll-tutkimushanke järjesti lokakuun alussa learning café -tilaisuuden, jonka tarkoitus oli etsiä ratkaisuja korkeasti koulutettujen ulkomaalaistaustaisten naisten työllistymiseen. Ratkaisuriihi toi yhteen sekä kokemusasiantuntijat, kansalaisjärjestöt että virkahenkilöt.

Lue lisää »


17.10.2018

Maahanmuuttajanaiset toimivat vastuuviikon tasa-arvolähettiläinä

Ensi viikolla järjestettävän kirkkokuntien yhteisen Ekumeenisen vastuuviikon teema on tänä vuonna naisten työ. Teema näkyy konkreettisesti lähettiläsvierailuissa, joiden pääosassa ovat maahanmuuttajataustaiset naiset. Tavalliset naiset kiertävät syksyn ajan asiantuntijoina esimerkiksi seurakunnissa ja kouluissa kertomassa naisten ja tyttöjen oikeuksista ja tilanteesta sekä lähtömaassaan että Suomessa.

Lue lisää »


12.10.2018

Koripalloliitto edistää tyttö- ja naiskoripallon asemaa Suomessa

Suomen Koripalloliitto on päättänyt lähteä mukaan kansainvälisen koripalloliiton tyttökoripalloharrastusta tukevaan kampanjaan Her World, Her Rules! Kampanjan tavoite on edistää tyttö- ja naiskoripallon asemaa ja levinneisyyttä lajin sisällä sekä ylipäätään liikunnan ja urheilun parissa. Kampanjaan osallistuminen on Koripalloliiton tasa-arvoteko osana Tasa-arvoteoilla vaikuttavuutta -hanketta.

Lue lisää »


12.10.2018

Median rooli tasa-arvon edistämisessä puhututti Tasa-arvoteoilla vaikuttavuutta -foorumin kokouksessa

Tasa-arvoteoilla vaikuttavuutta -hankkeen korkea-arvoinen foorumi kokousti ensimmäisen kerran 3.10.2018 Helsingissä Yleisradion kutsumana. Kokouksessa keskusteltiin erityisesti median merkityksestä tasa-arvon edistämisessä. Tapetilla oli myös kysymys siitä, miten tasa-arvon takapakki saataisiin pysäytettyä.

Lue lisää »


08.10.2018

Joensuun Popmuusikot tukee naisia ja muunsukupuolisia musiikkiharrastuksessa

Joensuun Popmuusikot ry on perustanut popmusiikin harrastajien erikoisapurahan, joka on suunnattu nuorille naisille ja muunsukupuolisille. Apuraha on samalla tasa-arvoteko, jolla yhdistys osallistuu Tasa-arvoteoilla vaikuttavuutta -hankkeeseen.

Lue lisää »


08.10.2018

Tasa-arvo maaliin -seminaarin ohjelma on julkaistu

Monaliikun, Tasa-arvoteoilla vaikuttavuutta -hankkeen ja Jalkapallon Pelaajayhdistyksen 24.10. yhteistyössä järjestämän Tasa-arvo maaliin -seminaarin ohjelma ja panelistit ovat nyt kokonaisuudessaan julki. Seminaarissa pidetään kaksi paneelikeskustelua, joista ensimmäisen teema on urheilun johtaminen ja toisen näkyvyys, media ja markkinointi.

Lue lisää »


20.09.2018

Elinkeinoelämän keskusliitto kampanjoi työsyrjintää vastaan

Elinkeinoelämän keskusliitto lähtee mukaan Tasa-arvoteoilla vaikuttavuutta -hankkeeseen Työ ei syrji -kampanjallaan. Valtakunnallinen kampanja haastaa yritykset ja organisaatiot edistämään työelämän tasa-arvoa. Kampanjaan on ilmoittautunut tähän mennessä yli 300 erilaista yritystä, ministeriötä ja muuta organisaatiota.

Lue lisää »


19.09.2018

Tasa-arvoteoilla naiset johtoportaaseen myös kirkossa

Suomen kirkkojen yhteinen ihmisoikeuskampanja Ekumeeninen Vastuuviikko on haastanut kaikki Suomen seurakunnat mukaan Tasa-arvoteoilla vaikuttavuutta -hankkeeseen. Kirkko ja kaupunki -lehti haastatteli Suomen ekumeenisen neuvoston koordinaattoria Anna Hyväristä, jonka mukaan esimerkiksi naisten johtajuus on yhä kipukohta kaikille kirkkokunnille.

Lue lisää »


12.09.2018

Selvitys tasa-arvon toteutumisesta eduskunnassa on julkaistu

100 tasa-arvoteko -hanke tapasi itsenäisyyden juhlavuonna 2017 puhemies Maria Lohelaa ja haastoi eduskunnan mukaan tasa-arvotekoihin. Eduskunnan tasa-arvoteoksi valikoitui selvitys tasa-arvon toteutumisesta kansanedustajien työssä. Eduskunnassa työskentelevien viranhaltijoiden tasa-arvotilannetta on selvitetty kahden vuoden välein jo vuosikymmenen ajan, mutta kansanedustajien työn tasa-arvoa selvitettiin nyt ensimmäistä kertaa. Tuloksissa on sekä hyvää että huonoa: kansanedustajat kokevat vaikutusmahdollisuutensa sukupuolesta riippumatta hyviksi ja tilanteen koetaan kohentuneen, mutta toisaalta viidennes vastaajista (19,5 %) on kohdannut seksuaalista häirintää ja peräti kaksi kolmesta (72,3 %) uhkailua. Lisäksi vaikutusvaltaisiksi arvioiduista edustajista 74 % on miehiä. Tämä selittynee ainakin osittain sillä, että miehet ovat yliedustettuina mm. valiokuntien puheenjohtajissa.

Lue lisää »


10.09.2018

Helsingin kaupunki arvioi liikunta- ja urheiluseurojen tukimuotojen sukupuolivaikutukset

Helsingin kaupungin kulttuurin ja vapaa-ajan toimialan liikuntapalvelu toteuttaa vuonna 2018 arvioinnin, jossa selvitetään liikunta- ja urheiluseurojen tukimuotojen vaikutuksia sukupuolten tasa-arvoon. Arvioinnin tarkoituksena on tuottaa tietoa kaupungin seuroille myöntämien resurssien kohdentumisesta sukupuolittain sekä myös lajeittain ja seuraryhmittäin. Keskeisenä tavoitteena on rakentaa tietopohjaa paitsi päätöksenteon tueksi myös liikuntapalvelun ja seurojen väliselle vuorovaikutukselle.

Lue lisää »


05.09.2018

Tasa-arvoteoilla vaikuttavuutta -aamukahveilla vaihdettiin kuulumisia ja ideoita

Hankekumppaneille, tasa-arvotekojen tekijöille ja Naisjärjestöjen Keskusliiton jäsenille suunnattu aamiaistilaisuus kokosi iloisen joukon eri alojen asiantuntijoita keskustelemaan tasa-arvoteoista torstaina 30.8.2018 ravintola Sisäpihaan. Tilaisuudessa oli katto korkealla sekä kirjaimellisesti että kuvaannollisesti. Puhututtaneita teemoja olivat esimerkiksi nuorten naisten saaminen mukaan toimintaan sekä tasa-arvotyön laajentaminen yksittäisistä teoista valtion tason käytänteisiin.

Lue lisää »


04.09.2018

Presidentti Halonen: Naisten työtä voi ja kannattaa edistää myös seurakunnissa

Ekumeenisen Vastuuviikon teema on tänä vuonna naisten työ ja Tasa-arvoteoilla vaikuttavuutta -hanke haastaa siksi kaikki Suomen yli tuhat seurakuntaa edistämään sukupuolten tasa-arvoa omassa toiminnassaan. Tasa-arvoteoilla vaikuttavuutta -foorumin puheenjohtaja, presidentti Tarja Halonen kirjoittaa Suomen Ekumeenisen Neuvoston Vastuuviikko-sivuilla siitä, miksi seurakuntien on tärkeää edistää tasa-arvoa.

Lue lisää »


04.09.2018

Tiedote: Vastuuviikko haastaa suomalaiset seurakunnat tekemään tasa-arvotekoja

Kaikkien Suomen kirkkojen yhteinen ihmisoikeuskampanja Ekumeeninen Vastuuviikko, Naisjärjestöjen Keskusliitto ja tasa-arvoasiain neuvottelukunta haastavat seurakunnat edistämään naisten ja miesten tasa-arvoa tekemällä konkreettisia tasa-arvotekoja ja osallistumaan siten Tasa-arvoteoilla vaikuttavuutta -hankkeeseen. Ekumeenisen Vastuuviikon 2018 teemana on naisten ja tyttöjen oikeudet ja erityisesti naisten oikeus ihmisarvoiseen työhön. Vastuuviikkoa vietetään 21.-28.10.2018.

Lue lisää »


04.09.2018

Pressmeddelande: Ansvarsveckan utmanar församlingarna till jämställdhetsgärningar

Kyrkornas och samfundens gemensamma människorättskampanj Ekumeniska ansvarsveckan, Kvinnoorganisationernas Centralförbund och delegationen för jämställdhetsärenden utmanar församlingarna att jobba för jämställdhet genom konkreta jämställdhetsgärningar. Ett sätt är att delta i projektet Jämställdhetsgärningar ger förändring. Tematiken för årets Ekumeniska ansvarsvecka är kvinnors och flickors rättigheter i allmänhet och kvinnors rätt till ett människovärdigt arbete i synnerhet. Ansvarsveckan hålls 21-28 oktober 2018.

Lue lisää »


09.08.2018

Tasa-arvo maaliin - seminaari urheilun tasa-arvosta ke 24.10.2018

Monaliiku (Monikansallisten naisten liikunta ja kulttuuri ry) järjestää yhteistyössä Tasa-arvoteoilla vaikuttavuutta -hankkeen ja Jalkapallon Pelaajayhdistyksen kanssa keskustelutilaisuuden urheilusta ja tasa-arvosta keskiviikkona 24.10. klo 9 alkaen Helsingissä. Urheilu ja liikunta nousivat 100 tasa-arvotekoa -hankkeessa vahvasti esiin erityisesti opetus- ja kulttuuriministeriön haastettua urheilun lajiliitot ja muut liikunta-alan toimijat tasa-arvotalkoisiin.

Lue lisää »


07.08.2018

Musiikkialan tasa-arvoteko: yli sata toimijaa on sitoutunut tasa-arvon edistämiseen

Suomalainen musiikkiala on Music Finlandin koordinoimana koonnut omat tasa-arvoteesinsä. Jo yli sata yritystä, yhdistystä, oppilaitosta, festivaalia ja muuta alan toimijaa on allekirjoittanut teesit ja sitoutunut aktiivisesti edistämään tasa-arvoa viestinnässään, rekrytoinnissaan, palkkauksessaan, hallinnossaan ja johdossaan.

Lue lisää »


02.08.2018

100 tasa-arvotekoa Kroatiassa palkitsi parhaana tekona sukupuolinormit haastavan kampanjan!

100 tasa-arvotekoa -hankkeen innoittamana Kroatiassa toteutettiin oma vastaava kampanja, josta vastasi Suomen Zagrebin-suurlähetystö yhteistyössä Kroatian valtion tasa-arvotoimiston ja parlamentin tasa-arvoasian toimikunnan kanssa. 100 Acts for Gender Equality in Croatia -hankkeen suojelijana toimi Kroatian presidentti Kolinda Grabar-Kitarovic. 100 tasa-arvotekoa -konsepti on siis levinnyt ulkomaille!

Lue lisää »


05.07.2018

Opetus- ja kulttuuriministeriö haastaa kaikki liikunnan toimijat edistämään sukupuolten tasa-arvoa

Upeita uutisia: opetus- ja kulttuuriministeriö ja tasa-arvoteot jatkavat yhteistyötä! OKM tavoittelee yhteensä sataa urheilun ja liikunnan tasa-arvotekoa. Hankkeeseen hyväksyttävän teon tulee lisätä sukupuolten välisen tasa-arvon toteutumista tai parantaa naisten ja tyttöjen asemaa liikunnassa. Teot kootaan Tasa-arvoteoilla vaikuttavuutta -hankkeeseen.

Lue lisää »


28.06.2018

Liikunnan tasa-arvoteot jatkuvat

Liikunta ja urheilu oli yksi 100 tasa-arvotekoa -hankkeen näkyvimpiä teemoja ja mahdollisuudet jatkaa tasa-arvotyötä ovat erinomaiset.

Lue lisää »


25.06.2018

Marmai: "Tasa-arvotekoja tarvitaan edelleen sekä journalismissa että mainonnassa"

Markkinointi ja mainonta kirjoittaa #tasaarvoteot: Media tasa-arvon edistäjänä -tilaisuudesta ja kiinnittää huomiota erityisesti mainonnan rooliin mediassa. "Journalismin lisäksi mainonta on keskeinen osa lähes kaikkea mediaa, joten myös sen sisältöjä täytyy seurata ja kehittää. Tähän on tarttunut muun muassa Pohjoismaiden ministerineuvosto, joka julkisti viime vuonna raportin sukupuolta syrjivän mainonnan sääntelystä Pohjoismaissa. Raportissa todetaan, että sukupuolten tasa-arvon voi nähdä sananvapauden edellytyksenä, joten sukupuolten tasa-arvo mainonnassa liittyy olennaisesti sananvapaudesta käytävään keskusteluun."

Lue lisää »


15.06.2018

Median tasa-arvoteot herättävät myös vastustusta

Tiistaina 12.6.2018 Tiedekulmassa keskusteltiin median tekemistä tasa-arvoteoista ja niiden vaikutuksista. Keskustelussa tuli esiin tehtyjen toimien lisäksi niiden vastustus sekä vihapuhe. Tasa-arvon edistäminen herättää vastustusta, koska se tarkoittaa asioiden tekemistä uudella tavalla.

Lue lisää »


08.06.2018

Lue presidentti Tarja Halosen kirjoitus tasa-arvoteoista

100 tasa-arvotekoa -kunniatoimikunnan ja nyt Tasa-arvoteoilla vaikuttavuutta -foorumin puheenjohtaja, presidentti Halonen kirjoittaa Vasemmistonaisten Feministipistoja-blogissa tasa-arvotekojen merkityksestä. Erityistä huomiota saa urheilu, missä tasa-arvoteot ovat jo nyt aikaansaaneet silminnähtäviä muutoksia.

Lue lisää »


08.06.2018

Tasa-arvoteoilla vaikuttavuutta -foorumin kokoonpano on julkaistu!

Tasa-arvoteoilla vaikuttavuutta -hankkeelle on perustettu korkeatasoinen foorumi, jonka puheenjohtajana toimii presidentti Tarja Halonen. Presidentti Halonen johti myös 100 tasa-arvotekoa -kunniatoimikuntaa (2016-2017). Tutustu foorumin tehtäviin ja kokoonpanoon täältä!

Lue lisää »


05.06.2018

Tule mukaan keskustelemaan mediasta ja tasa-arvosta tiistaina 12.6.2018!

Tasa-arvoteoilla vaikuttavuutta -hanke järjestää 12.6.2018 Tiedekulmassa (Yliopistonkatu 4, Helsinki) klo 8.30-10.30 keskustelutilaisuuden median merkityksestä tasa-arvon edistäjänä. Tarjolla myös herkulliset aamukahvit. Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan!

Lue lisää »


05.06.2018

Tasa-arvoteot jatkuvat ja tuottavat tulosta!

Kymmenet 100 tasa-arvotekoa -hankkeessa tehdyt tasa-arvoteot ovat yhä käynnissä, minkä lisäksi jo tehtyjen tekojen tulokset näkyvät yhä tekijöidensä työssä. Useat tasa-arvoteot ovat lähteneet myös monistumaan, mistä media on hyvä esimerkki. Esimerkiksi Yle Urheilun tarjoama lisänäkyvyys naisten urheilulle on haastanut muut mediat pohtimaan omaa urheilujournalismiaan. Median tekemiä tasa-arvotekoja ja niiden vaikutusta tarkastellaan seminaarissa tiistaina 12.6.2018.

Lue lisää »


02.06.2018

Sisäministeriö julkisti selvityksen turvallisuuden tasa-arvosta

Sisäministeriö julkisti 31.5.2018 tasa-arvotekonsa eli selvityksen turvallisuuden tasa-arvosta ja yhdenvertaisuudesta. Hallitusohjelman vision mukaan Suomi on maailman turvallisin maa. Sisäministeri Kai Mykkänen avasi julkistustilaisuuden muistuttamalla, että kun tavoitteen toteutumista arvioidaan, pitää kysyä turvallinen kenelle. Turvallisuudessa on isoja eroja eri väestöryhmien välillä ja naisiin kohdistuva väkivalta on siitä pahimpia esimerkkejä.

Lue lisää »


24.05.2018

Vantaan kaupungin tasa-arvotekona Miehet ja naiset Vantaalla -julkaisu

Vantaan kaupunki toteutti toisena tasa-arvotekonaan Miehet ja naiset Vantaalla -julkaisun, joka julkaistiin alkuvuonna 2018. Vantaan tietopalveluyksikkö on lisäksi vahvistanut tietotuotantonsa sukupuolinäkökulmaa. Miehet ja naiset Vantaalla on monipuolinen, tilastollinen katsaus eri-ikäisten naisten ja miesten elinolosuhteisiin ja yhteiskunnalliseen asemaan. Vantaan tuloksia vertaillaan koko Suomesta kerättyihin tilastoihin. Lämmin kiitos Vantaan kaupungille tärkeästä selvityksestä!

Lue lisää »


23.05.2018

Kirkkohallituksen ensimmäinen tasa-arvopalkinto FT, tuomiorovasti Satu Saariselle

Suomen evankelis-luterilainen kirkko osallistui 100 tasa-arvotekoa -hankkeeseen perustamalla uuden, joka toinen vuosi jaettavan tasa-arvopalkinnon. Ensimmäisen palkinnon saaja julkistettiin tiistaina 22.5.2018 Kirkkohallituksessa. Tunnustuksen luovutti arkkipiispa Kari Mäkinen.

Lue lisää »


18.05.2018

Katso video Helsingin yliopiston tasa-arvotyöstä

Helsingin yliopiston tasa-arvoteko on ”Puheenvuoroja tasa-arvosta yliopistoyhteisössä” -tallennesarja, jossa yliopistolaiset kertovat kokemuksiaan ja näkemyksiään tasa-arvosta. Uusimmalla videolla vararehtori, yliopiston tasa-arvotoimikunnan puheenjohtaja Pertti Panula kertoo Helsingin yliopiston tasa-arvotyöstä.

Lue lisää »


25.04.2018

Maailman NNKY-päivän tilaisuudessa puhuttiin päätöksenteon sukupuolittuneisuudesta

Suomen NNKY-liitto järjesti tiistaina 24.4.2018 brunssin maailman NNKY-päivän kunniaksi ja myönsi samalla vuosittaisen tunnustuspalkintonsa 100 tasa-arvotekoa -hankkeelle. Tilaisuuden teemana oli NNKY-liiton tasa-arvoteon mukaisesti nuoret naiset päätöksentekijöinä. Naiset ovat päätöksentekijöinä vähemmistössä ja nuoret vielä enemmän. Nuoret naiset ovat erityisen haastavassa asemassa.

Lue lisää »


24.04.2018

100 tasa-arvotekoa -hankkeelle NNKY:n tunnustuspalkinto!

100 tasa-arvotekoa -hanke on saanut vuoden 2018 NNKY:n tunnustuspalkinnon.

Suomen NNKY-liiton jakama NNKY:n tunnustuspalkinto on huomionosoitus merkittävälle naisten ja tyttöjen hyvinvointia edistävälle, NNKY:n toiminta-ajatuksen mukaiselle toiminnalle. NNKY-liiton Riutulan rahastosta myönnettävä tunnustuspalkinto on tänä vuonna suuruudeltaan 10 000 euroa. Palkinto jaettiin ensimmäisen kerran vuonna 2003.

Lue lisää »


26.03.2018

Helsingin kaupunki alkaa jakaa tasa-arvopalkintoa

Minna Canthin ja tasa-arvon päivänä 19.3.2018 Helsingin kaupungin tasa-arvotoimikunta tiedotti alkavansa jakaa vuosittaista tasa-arvopalkintoa. Malli on tuttu Espoosta, joka perusti tasa-arvopalkinnon tasa-arvotekonaan ja jakoi palkinnon ensimmäistä kertaa vuonna 2017.

Lue lisää »


21.03.2018

Turvallisuuden tasa-arvossa riittää tehtävää

"Turvallisuuden - tai oikeastaan turvattomuuden - jakautuminen ei ole sattumanvaraista. Se liittyy hyvin kiinteästi henkilökohtaisiin ominaisuuksiimme: sukupuoleen, asuinpaikkaan, koulutukseen ja tulotasoon", kirjoittaa sisäministeriön strategiapäällikkö Ari Evwaraye.

Lue lisää »


01.03.2018

Oulun yliopiston tasa-arvoteko selvitti lukion ainevalintojen vaikutuksia

Suomessa ammatit jakaantuvat sukupuolen perusteella voimakkaammin kuin Euroopassa keskimäärin. Tämä jakautuminen näkyy jo esimerkiksi lukion ainevalinnoissa, jotka ovat selkeän sukupuolittuneita. Oulun yliopisto toteutti tasa-arvotekonaan tutkimuksen ”Lukion ainevalinnat ja tasa-arvo”, joka esittelee lukion ainevalintojen vaikutusta yliopisto-opintoihin ja työelämään sukupuolten tasa-arvon näkökulmasta.

Lue lisää »


19.02.2018

Yle shares best practices on women's sport coverage with European colleagues

The 5th meeting of Women Executives in Media (WEM) was held in Helsinki on February 7-8, 2018. The meeting was hosted by the Finnish Broadcasting Company Yle and held the title Women and sport. Yle participated in the 100 Acts for Gender Equality Programme with increasing the visibility of women's sport in their sports journalism. The meeting was a continuation of this work and aimed at sharing information and good practices internationally.

Lue lisää »


12.02.2018

Presidentti Tarja Halosen puhe Euroopan yleisradioyhtiöiden naisjohtajien kansainvälisessä seminaarissa

Naisjärjestöjen Keskusliitto oli Ylen kumppanina järjestämässä 7.-8.3.2018 Euroopan yleisradioyhtiöiden 5th Women Executives in Media Meeting: Women and Sport -seminaaria, jonka teemana oli Ylen tasa-arvoteonkin mukaisesti urheilun tasa-arvo. Tilaisuuden keynote-puheen piti presidentti Tarja Halonen. Lue koko puhe täältä.

Lue lisää »


07.02.2018

100 tasa-arvotekoa ja enemmänkin paketissa!

100 tasa-arvotekoa -hanke tuli päätökseen vuoden 2017 lopussa. Hanke oli menestys, josta voi ammentaa paljon myös tulevien vuosien tasa-arvotyöhön. Pysy kuulolla hankkeen jatkon suhteen! Kokosimme kuitenkin ensin yhteenvedon hankkeen kulusta ja tuloksista, voit lukea sen tästä.

Lue lisää »


 
 
 
 
login Synergia Foxy