Siirry sisältöön
Etusivu
 
 
 
 
 

Ajankohtaista

16.09.2019

Marttatorilla puhuttiin tasa-arvotekojen tulevaisuudesta

Lauantaina 14.9.2019 Senaatintori muuttui Marttatoriksi ja oli koko päivän ajan täynnä ohjelmaa. Iltapäivällä päälavalla puhuttiin otsikolla "Tasa-arvotekoja jo 120 vuotta – minne katseet suunnataan seuraavaksi?". Keskustelussa Marttaliiton puheenjohtaja Sirpa Pietikäinen johdatti Naisjärjestöjen Keskusliiton puheenjohtajaa Eva Biaudet'a, tasa-arvovaltuutettu Jukka Maarianvaaraa ja Naisasialiitto Unionin puheenjohtaja Sallamaari Muhosta nykyajan tasa-arvokysymyksiin.

Lue lisää »


13.09.2019

Kunnanjohtajien naisverkosto kokoontui toista kertaa

Huhtikuussa 2019 perustettu kunnanjohtajien naisverkosto tapasi toista kertaa Kuntamarkkinoiden yhteydessä Helsingissä. Kokouksen emäntänä toimi Kuntaliitto. Kokouksessa kuultiin johtavassa asemassa toimineista poliitikkonaisista väitelleen Johanna Mäkelän alustus ja keskusteltiin verkoston kokoonpanosta ja tarkoituksesta.

Lue lisää »


02.09.2019

Katso #tytötteknologiaan-kampanjan kaikki postaukset yhdellä sivulla

Sosiaalisessa mediassa näkyvä kampanja muistuttaa siitä, miten tärkeää on purkaa opiskelu- ja ammattialojen sukupuolen mukaista eriytymistä ja saada naiset mukaan teknologia-alalle. Äänensä kampanjalle ovat antaneet jo mm. tasa-arvovaltuutettu Jukka Maarianvaara, Naisjärjestöjen Keskusliiton puheenjohtaja Eva Biaudet, Suomen Pelinkehittäjät ry:n puheenjohtaja Mariina Hallikainen ja tilastotieteen professori Pauliina Ilmonen.

Lue lisää »


02.09.2019

Yhdenvertaisuus- ja tasa-arvopalkinto TASSU kehitysvammaisten työllistämiselle ja Niceheartsille

Espoon kaupungin tasa-arvoteko, vuonna 2017 perustettu yhdenvertaisuus- ja tasa-arvopalkinto TASSU jaettiin kolmatta kertaa. Työyhteisöjen sarjassa palkinnon voitti Espoon kaupunginkirjaston ja Riilahden kehitysvammaisille aikuisille työ- ja päivätoimintaa tarjoavan toimintakeskuksen yhteinen hanke kehitysvammaisten työllistämisen tukemiseksi. Ostopalvelujen ja muiden espoolaisten kolmannen sektorin toimijoiden sarjassa TASSU-palkinnon sai Niceheartsin Naapuriäidit-konsepti, joka parantaa naisten ja heikommassa olevien asemaa sekä antaa välineitä osallistua ja olla osallinen yhteiskunnassa.

Lue lisää »


30.08.2019

Koulutus- ja työalojen sukupuolen mukaisen eriytymisen purkaminen edellyttää määrätietoisia toimia

Sekä opetuksesta että oppimateriaalista tulee välittyä ennakkoluuloton ja avarakatseinen kuva siitä, että sukupuolen ei tulisi rajoittaa yksilön valintoja, kirjoittaa opetus- ja kulttuuriministeriön kansliapäällikkö ja Tasa-arvoteoilla vaikuttavuutta -foorumin jäsen Anita Lehikoinen.

Lue lisää »


23.08.2019

Suomen suurimmassa työelämätapahtumassa asiaa tytöistä ja teknologiasta

Syke-tapahtuma järjestetään Mikkelissä 5.9.2019. Tilaisuuden puhujiin kuuluu tutkijatohtori Johanna Naukkarinen, joka kutsuu itseään feministi-insinööriksi. Naukkarinen työskentelee LUT-yliopistossa ja sparraa teknistieteellisen alan opettajia opetuksen kehittämisessä, pohtii yhdessä opiskelijoiden kanssa tekniikan ja yhteiskunnan välistä suhdetta ja tutkii mm. tekniikan sukupuolittumista. Hän on mukana toteuttamassa tytöille suunnattua, kolmen yliopiston yhteistä Shaking up Tech -tapahtumaa sekä Naisjärjestöjen Keskusliiton ideoimaa #tytötteknologiaan some-kampanjaa. Tule kuulemaan lisää!

Lue lisää »


06.08.2019

Teknologia on avain maailman parantamiseen

”Insinöörit työskentelevät muuallakin kuin teollisuuslaitoksissa ja tavoittelevat muutakin kuin taloudellista hyötyä. Maailmanparannus kuuluu koko alaan. Seuraavaksi meidän on huolehdittava, että se näkyy riittävän hyvin myös silloin, kun mainostamme alaa uusille opiskelijoille”, sanoo tutkijatohtori Johanna Naukkarinen LUT-yliopistosta. LUT-yliopisto on osa Kaikkien teknologia - tytöt käänteentekijöinä -kampanjaa yhdessä Naisjärjestöjen Keskusliiton, Aalto-yliopiston, Tampereen yliopiston, Tekniikan akateemisten ja Soroptimist International Finlandin kanssa.

Lue lisää »


20.07.2019

Tytöt ja teknologia keskustelussa SuomiAreenassa ja Ylen aamu-tv:ssä

SuomiAreenan helteessä käytiin torstaina 18.7. aktiivinen keskustelut tytöistä ja teknologiasta. Naisjärjestöjen Keskusliiton puheenjohtaja Eva Biaudet, yrittäjä Peter Vesterbacka ja professori Hanni Muukkonen saivat vastata kiperiin kysymyksiin: onko ammattien jakautuminen sukupuolittain oikeasti mikään ongelma? Eikö asia joka tapauksessa muutu itsestään ajan kuluessa? Kannattaako tekniikkaa opiskella vain, jos on lahjakas matematiikassa tai fysiikassa? Keskustelua kommentoivat nuoret tekniikan opiskelijat Sara Ikonen ja Noora Vänttinen sekä valtiotieteiden opiskelijat Anna Lemström ja Sofia Savonen. Keskustelu jatkui seuraavana aamuna perjantaina 19.7. Ylellä, jossa teemasta keskustelivat AYY:n hallituksen jäsen Lumi Ketola ja projektipäällikkö Liisa Ketolainen.

Lue lisää »


18.07.2019

Tytöt teknologiaan! – Järjestöjen ja yliopistojen yhteinen kampanja alkaa

Suomessa naisten osuus tekniikan alan koulutuksen aloittaneista on Pohjoismaiden pienin ja OECD-maiden pienimpiä: tekniikan aloilla 19 prosenttia ja ICT-aloilla vain 15 prosenttia. Luvut ovat hätkähdyttäviä. Tänään 18.7.2019 käynnistyvä järjestöjen ja yliopistojen yhteinen Kaikkien teknologia – tytöt käänteentekijöinä -kampanja haluaa asiaan muutoksen ja #tytötteknologiaan.

Lue lisää »


25.06.2019

Teknologia ei kiinnosta tyttöjä – myytit ja todellisuus -keskustelutilaisuus 18.7.2019

Naisjärjestöjen Keskusliitto järjestää SuomiAreenassa keskustelutilaisuuden tytöistä ja teknologiasta yhteistyössä Soroptimist International Finlandin ja Zonta International District 20:n kanssa torstaina 18.7. klo 13-14 Porin kaupungintalon pihalla. Tervetuloa mukaan! Toimittaja Leena Brandtin juontamassa paneelissa keskustelevat Naisjärjestöjen Keskusliiton puheenjohtaja Eva Biaudet, professori Hanni Muukkonen Oulun yliopistosta sekä yrittäjä Peter Vesterbacka FinEstBay Area Developmentista. Keskustelua kommentoivat Sara Ikonen, Anna Lemström, Sofia Savonen ja Noora Vänttinen.

Lue lisää »


 
 
 
 
login Synergia Foxy