Siirry sisältöön
Etusivu
 
 
 
 
 

Ajankohtaista

06.03.2020

Maahan muuttaneiden naisten työllistyminen vaatii parempaa johtamista, yritysten ja järjestökentän yhteistyötä sekä työelämän syrjimättömyyttä

Naisjärjestöjen Keskusliitto, Tasa-arvoteoilla vaikuttavuutta -hanke ja Monika-Naiset liitto yhteistyössä THL:n Moninaisesti parempi -hankkeen kanssa järjestivät MoniNainen työelämä -tilaisuuden Musiikkitalolla keskiviikkona 4.3.2020. Suomi tarvitsee meitä kaikkia, mutta vuonna 2014 tehdyn tutkimuksen mukaan ulkomaalaistaustaisista naisista vain noin 56 prosenttia työllistyy.

Lue lisää »


05.03.2020

Nykyvauhdilla palkkatasa-arvo toteutuu vuonna 2255

Maailman talousfoorumin arvion mukaan palkkatasa-arvo saavutetaan vuonna 2255, jos tasa-arvon edistäminen jatkuu nykyisellään, mainitsi projektipäällikkö Liisa Ketolainen naistenpäivä-viikon haastattelussa INEZ tv:llä.

Lue lisää »


28.02.2020

Yleltä jälleen tasa-arvoteko: kaikki Yle Teema & Femin maaliskuun elokuvat ovat naisten ohjaamia

Yle Teema & Femin Naisten maaliskuu ei ole sisältöä naisista naisille, vaan kaikesta kaikille. Teon ajatuksena on haastaa myös pohtimaan, muuttaako tietoisuus ohjaajan sukupuolesta katselukokemusta: millaisia tarinoita kerrotaan ja millaisia päähenkilöitä tavataan.

Lue lisää »


14.02.2020

Tervetuloa MoniNainen työelämä -keskustelutilaisuuteen ke 4.3.2020!

Naisjärjestöjen Keskusliitto, Tasa-arvoteoilla vaikuttavuutta -hanke ja Monika-Naiset liitto yhteistyössä Moninaisesti parempi -hankkeen kanssa järjestävät kansainvälisen naistenpäivän viikolla keskustelutilaisuuden työelämän moninaisuudesta ja erityisesti maahanmuuttaneiden naisten työllistymisestä. Tilaisuus järjestetään Musiikkitalon ravintolassa keskiviikkona 4.3.2020 klo 15.45-18, kahvit klo 15.15 alkaen. Ilmoittaudu mukaan nyt!

Lue lisää »


14.01.2020

Naiset vaikuttajina – en mer välkomnande idrott -seminaari Vaasassa to 20.2.2020

Folkhälsan, På samma linje -projekti ja Suomen Olympiakomitean ESR-rahoitteinen Naiset vaikuttajina liikunnan pelikentillä -hanke järjestävät kaksikielisen keskustelutilaisuuden naisen roolista liikunnassa ja urheilussa. Tilaisuus tarjoaa konkreettisia työkaluja yhdenvertaisuustyön edistämiseen urheiluympäristössä. Tilaisuus on suunnattu erityisesti seura-, alue- ja liittotoimijoille ja kuntien edustajille. Puhujana kuullaan mm. Sofia B. Karlssonia Ruotsin urheiluliitosta.

Lue lisää »


31.12.2019

Taidemusiikissa ja säveltämisessä puretaan eriarvoistavia rakenteita

Yhdenvertaisesti säveltäen -hanke on tasa-arvoteko, jonka käynnisti keväällä 2019 säveltämisen ja säveltämisen pedagogiikan alan asiantuntijoista koostuva työryhmä. Hanke sisältää sisältää sekä pedagogisia kehittämistoimia että tutkimusta. Syksyn 2019 aikana tasa-arvo taidemusiikissa on ollut useasti esillä julkisessa keskustelussa. Keskusteluun osallistuu myös Yhdenvertaisesti säveltäen -työryhmä, jonka mukaan musiikki on yleensä nähty neutraalina sosiaalisista yhteyksistä vapaana alueena, jossa säveltäjän ominaisuuksilla, kuten sukupuolella ei ole merkitystä. "Yhtä hyvin voisimme ajatella, että sukupuolen sallitaan kuuluvan. Ehkä yleisö voisi olla jopa kiinnostunut kuulemaan erilaisista lähtökohdista syntynyttä musiikkia ja seuraamaan taidemusiikin instituutioiden avautumista kohti vastuullista ja moniarvoista toimijuutta? Erilaiset musiikilliset äänet peilaavat laajemmin moninaista yhteiskuntaa."

Lue lisää »


20.12.2019

OKM edellyttää yleisavustuksen saajilta tasa-arvon edistämistä vuodesta 2020 alkaen

Opetus- ja kulttuuriministeriö on julkaissut ministeriön työtä ohjaavat tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden linjaukset vuosille 2020 - 2023. Uudet linjaukset vaikuttavat mm. ministeriön tulos- ja tavoiteohjaukseen, valtionavustustoimintaan, laki- ja säädösvalmisteluun, henkilöstökoulutukseen ja viestintään. Yleisavustusten myöntöperusteisiin lisättiin tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden edistäminen.

Lue lisää »


16.12.2019

Tue dokumenttielokuvaa urheilusta ja tasa-arvosta

Jäänsärkijä-dokumenttielokuva käsittelee urheilumaailmaa ja tasa-arvoa yhden huippu-urheilijan ja kahden erilaisen lajin, jääkiekon ja ringeten, kautta. Elokuvaa on kuvattu lähes neljän vuoden ajan. Parhaillaan on käynnissä sen leikkausvaihe. Rahoitusta haetaan elokuvan äänen ja kuvan jälkitöitä sekä siihen sävellettävää musiikkia varten. Muutamalla kympilläkin voit olla osa elokuvan toteutumista.

Lue lisää »


05.12.2019

Valitaanko pätevin vai nainen, kysyy TEKin tutkimuspäällikkö Susanna Bairoh

Tekniikan akateemisten (TEK) Susanna Bairoh on selvittänyt työpaikoilla vallitsevan kulttuurin merkitystä Diversiteetti tekniikan alalla -tutkimushankkeessa. Kaikissa asiantuntijatehtävissä toimivista TEKin jäsenistä 31 prosenttia on naisia, mutta erittäin vaativissa tehtävissä enää 17 prosenttia.

Lue lisää »


04.11.2019

Tänään maanantaina 4.11.2019 loppuu naisten palkanmaksu tältä vuodelta

"Tosiasia on edelleen, että siinä missä suomalainen mies ansaitsee euron, nainen saa vastineeksi vain 84,2 senttiä. STTK laskee vuosittain Tilastokeskuksen tietojen perusteella päivän, jolloin naisten palkanmaksun katsotaan päättyvän. Tänä vuonna vietämme Naisten palkkapäivää 4.11.", kirjoittaa STTK:n puheenjohtaja ja Tasa-arvoteoilla vaikuttavuutta -foorumin jäsen Antti Palola blogikirjoituksessaan.

Lue lisää »


 
 
 
 
login Synergia Foxy