Siirry sisältöön
Etusivu
 
 
 
 
 

Ajankohtaista

25.06.2019

Teknologia ei kiinnosta tyttöjä – myytit ja todellisuus -keskustelutilaisuus 18.7.2019

Naisjärjestöjen Keskusliitto järjestää SuomiAreenassa keskustelutilaisuuden tytöistä ja teknologiasta yhteistyössä Soroptimist International Finlandin ja Zonta International District 20:n kanssa torstaina 18.7. klo 13-14 Porin kaupungintalon pihalla. Tervetuloa mukaan! Toimittaja Leena Brandtin juontamassa paneelissa keskustelevat Naisjärjestöjen Keskusliiton puheenjohtaja Eva Biaudet, professori Hanni Muukkonen Oulun yliopistosta sekä yrittäjä Peter Vesterbacka FinEstBay Area Developmentista. Keskustelua kommentoivat Sara Ikonen, Anna Lemström, Sofia Savonen ja Noora Vänttinen.

Lue lisää »


24.06.2019

Suomalaisen Naisliiton Hämeenlinnan yhdistys: Tasa-arvo on lisääntynyt valtamedioissa

Suomalaisen Naisliiton Hämeenlinnan yhdistys kirjoitti #tasaarvoteot: Tasa-arvo vaaliuutisoinnissa -keskustelutilaisuudesta, joka järjestettiin Tiedekulmassa tiistaina 4.6.2019. Esimerkiksi Ylessä on paneuduttu vuoden alusta lähtien tasa-arvokysymyksiin ja sukupuolijakauma on saatu aiempaa tasaisemmaksi. Vaalien aikaan oli paljon tenttejä, joissa haastateltavista miehiä oli 55, naisia 45 prosenttia.

Lue lisää »


19.06.2019

Tyttöhän soittaa kuin mies! Kuinka vahvistaa taide- ja kulttuurialan tasa-arvoa ja työhyvinvointia? -tutkimus julkaistu

Opetus- ja kulttuuriministeriön toimeksiannosta toteutettu tutkimusjulkaisu jatkaa keskustelua asiallisten ja kestävien työolojen sekä ih­misten keskinäistä kunnioitusta lisäävien toimintatapojen vahvistamisesta tai­de- ja kulttuurialalle. Keskeinen tarkastelukohde oli se, mikä taide- ja kulttuurialalla ylläpitää ja mikä vähentää ongelmia sekä mitä on tehtävissä tilanteen seurannan järjestämiseksi. Tutkimuksen katse kohdistettiin vallitsevaan sukupuolijärjestelmään ja su­kupuoliperinteeseen sekä rakenteelliseen tai systeemiseen syrjintään. Tutkimus tuo esiin, että taiteellisten tuotantojen hierarkiat rakentuvat jo alan koulutuksessa. Verkostojen ulkopuolelle jäävien taiteilijoiden asema on epävarma ja epätyypilliset työsuhteet altistavat syrjinnälle ja häirinnälle.

Lue lisää »


06.06.2019

Median tulee tukea enemmän naisten asiantuntijuuden näkymistä

Tiistai-aamuna 4.6.2019 Tiedekulmassa Helsingissä käytiin keskustelua sukupuolten tasa-arvon toteutumisesta vaaliuutisoinnissa. Sekä Suomessa että Euroopassa on jännittävät ajat eduskunta- ja eurovaalien jälkeen. Naisia valittiin Suomen eduskuntaan ennätysmäärä, mutta miten naiset näkyivät medioiden vaaliuutisoinnissa? Tästä keskustelemassa olivat Yle, Helsingin Sanomat, MTV, STT ja Hufvudstadsbladet. Näistä Yle ja Helsingin Sanomat seuraavat naisten ja miesten lukumääriä uutisoinnissaan reaaliaikaisesti. HS, Hbl ja Yle kertoivat, että toimituksissa on tehty systemaattista työtä tasa-arvoisemman urheilu-uutisoinnin eteen.

Lue lisää »


31.05.2019

Tasa-arvosuurlähettiläs Katri Viinikka: Suomi pitää EU-puheenjohtajuuskaudella esillä seksuaali- ja lisääntymisterveyttä ja -oikeuksia

Suomi tulee vaikuttamaan EU:n puheenjohtajakaudellaan unionin ulkosuhteissa naisten ja tyttöjen oikeuksiin ja asemaan monin eri tavoin. Keskeisiä välineitä ovat kehityspolitikka, ihmisoikeuspolitiikka ja YK:n Naiset, rauha ja turvallisuus –agendaan liittyvä työ, kirjoittaa tasa-arvosuurlähettiläs ja Tasa-arvoteoilla vaikuttavuutta -foorumin jäsen Katri Viinikka.

Lue lisää »


23.05.2019

Katso uusi Heikoilla jäillä -dokumentti naisten jääkiekon MM-kisojen kulisseista!

Huhtikuussa 2019 Suomessa järjestetyissä naisten jääkiekon MM-kisoissa nähtiin huima kamppailu. Suomen joukkue nousi altavastaajan asemasta hopealle, hetkellisesti jopa kiinni kultamitaliin. Joukkue koki myös paljon pilkkaa ja vähättelyä. Ketä MM-kisat edes kiinnostavat, kysyttiin toistuvasti. Mutta vastaus on selvä: lähes joka toista suomalaista. Jännitysnäytelmän tarjonnut finaalilähetys tavoitti lähes 2,3 miljoonaa suomalaista tv-katsojaa! Naisten joukkueurheilu ansaitsee lisää resursseja ja näkyvyyttä.

Lue lisää »


14.05.2019

Ilmoittaudu mukaan keskustelemaan tasa-arvosta vaaliuutisoinnissa!

Tervetuloa keskustelemaan Suomen johtavien medioiden kanssa sukupuolten tasa-arvosta eduskunta- ja EU-vaaleista uutisoinnissa tiistaina 4.6. klo 9-11 Tiedekulmassa (Yliopistonkatu 4, Helsinki). Kummatkin vaalit ovat tuolloin takana ja on aika kysyä, miten naiset näkyivät ehdokkaina. Mitä edistysaskeleita medioissa on otettu sukupuolten tasa-arvon edistämiseksi? Mitä tarvitaan vielä? Mukana keskustelussa ovat Helsingin Sanomat, Yleisradio, MTV, Hbl ja STT.

Lue lisää »


14.05.2019

Tekniikka tarvitsee tyttöjä, sanoo 100-vuotias Insinööriliitto

Insinööriliitto täyttää tänä vuonna sata vuotta ja juhlii tytöt ja teknologia -teemalla. Aiheeseen liittyviä seminaareja on useita, joista Helsingissä järjestettiin yksi maanantaina 13.5.2019. Teema on tärkeä, koska Suomessa on hyvin sukupuolittuneet opiskelu- ja ammattialat. Ainoastaan 10 % suomalaisista työskentelee ns. tasa-aloilla, joilla on tasaisesti sekä miehiä että naisia. Stereotyyppisten valintojen suosiminen rajoittaa yksilöitä turhaan, estää parhaiden kykyjen löytämistä sekä luo epätasa-arvoa. Samasta aiheesta keskustellaan myös Naisjärjestön Keskusliiton, Soroptimist International Finlandin ja Zonta International Piiri 20:n keskustelutilaisuudessa SuomiAreenassa to 18.7.2019 klo 13-14.

Lue lisää »


10.05.2019

Naiset vaikuttajina liikunnan pelikentillä -johtamiskoulutus alkaa pian - hae mukaan 30.6. mennessä!

Sosiaali- ja terveysministeriö (STM) on myöntänyt Olympiakomitealle kaksivuotisen Euroopan sosiaalirahaston (ESR) hankerahoituksen Naiset vaikuttajina liikunnan pelikentillä -johtamiskoulutukseen. Koulutuksen tavoitteena on kannustaa ja tukea naisia hakeutumaan liikunnan ja urheilun johtotehtäviin, parantaa naisten etenemis- ja vaikuttamismahdollisuuksia, luoda verkostoja ja löytää konkreettisia keinoja, joilla tasa-arvoa voidaan edistää.

Lue lisää »


02.05.2019

Eduskunnan tasa-arvoselvitys esillä mediassa

100 tasa-arvotekoa -hanke haastoi eduskunnan mukaan tasa-arvotekoihin ja tapasi vuonna 2017 silloista puhemies Maria Lohelaa asiasta. Lohela käynnistikin eduskunnan tasa-arvoselvityksen, jossa tarkasteltiin sukupuolten tasa-arvon toteutumista eduskuntatyössä. Kysely- ja haastattelututkimuksessa kartoitettiin kansanedustajien kokemuksia sukupuolten välisestä tasa-arvosta ja tasa-arvoisten toimintaedellytysten toteutumisesta eduskuntatyössä. Tutkimus nousi esiin uuden eduskunnan aloitettua ja uusien kansanedustajien kritisoitua eduskunnan sukupuolittuneita verkostoja.

Lue lisää »


 
 
 
 
login Synergia Foxy