Siirry sisältöön
Etusivu
 
 
 
 
 

Ajankohtaista

14.05.2019

Ilmoittaudu mukaan keskustelemaan tasa-arvosta vaaliuutisoinnissa!

Tervetuloa keskustelemaan Suomen johtavien medioiden kanssa sukupuolten tasa-arvosta eduskunta- ja EU-vaaleista uutisoinnissa tiistaina 4.6. klo 9-11 Tiedekulmassa (Yliopistonkatu 4, Helsinki). Kummatkin vaalit ovat tuolloin takana ja on aika kysyä, miten naiset näkyivät ehdokkaina. Mitä edistysaskeleita medioissa on otettu sukupuolten tasa-arvon edistämiseksi? Mitä tarvitaan vielä? Mukana keskustelussa ovat Helsingin Sanomat, Yleisradio, MTV, Hbl ja STT.

Lue lisää »


14.05.2019

Tekniikka tarvitsee tyttöjä, sanoo 100-vuotias Insinööriliitto

Insinööriliitto täyttää tänä vuonna sata vuotta ja juhlii tytöt ja teknologia -teemalla. Aiheeseen liittyviä seminaareja on useita, joista Helsingissä järjestettiin yksi maanantaina 13.5.2019. Teema on tärkeä, koska Suomessa on hyvin sukupuolittuneet opiskelu- ja ammattialat. Ainoastaan 10 % suomalaisista työskentelee ns. tasa-aloilla, joilla on tasaisesti sekä miehiä että naisia. Stereotyyppisten valintojen suosiminen rajoittaa yksilöitä turhaan, estää parhaiden kykyjen löytämistä sekä luo epätasa-arvoa. Samasta aiheesta keskustellaan myös Naisjärjestön Keskusliiton, Soroptimist International Finlandin ja Zonta International Piiri 20:n keskustelutilaisuudessa SuomiAreenassa to 18.7.2019 klo 13-14.

Lue lisää »


10.05.2019

Naiset vaikuttajina liikunnan pelikentillä -johtamiskoulutus alkaa pian

Sosiaali- ja terveysministeriö (STM) on myöntänyt Olympiakomitealle kaksivuotisen Euroopan sosiaalirahaston (ESR) hankerahoituksen Naiset vaikuttajina liikunnan pelikentillä -johtamiskoulutukseen. Koulutuksen tavoitteena on kannustaa ja tukea naisia hakeutumaan liikunnan ja urheilun johtotehtäviin, parantaa naisten etenemis- ja vaikuttamismahdollisuuksia, luoda verkostoja ja löytää konkreettisia keinoja, joilla tasa-arvoa voidaan edistää

Lue lisää »


02.05.2019

Eduskunnan tasa-arvoselvitys esillä mediassa

100 tasa-arvotekoa -hanke haastoi eduskunnan mukaan tasa-arvotekoihin ja tapasi vuonna 2017 silloista puhemies Maria Lohelaa asiasta. Lohela käynnistikin eduskunnan tasa-arvoselvityksen, jossa tarkasteltiin sukupuolten tasa-arvon toteutumista eduskuntatyössä. Kysely- ja haastattelututkimuksessa kartoitettiin kansanedustajien kokemuksia sukupuolten välisestä tasa-arvosta ja tasa-arvoisten toimintaedellytysten toteutumisesta eduskuntatyössä. Tutkimus nousi esiin uuden eduskunnan aloitettua ja uusien kansanedustajien kritisoitua eduskunnan sukupuolittuneita verkostoja.

Lue lisää »


30.04.2019

EU-vaalitilaisuudessa vaadittiin lisää naisia päättäviin asemiin

Naisjärjestöjen Keskusliitto yhteistyössä Euroopan parlamentin Suomen toimiston sekä yhteistyökumppanijärjestöjen kanssa järjesti ma 29.4.2019 "Onko EU myös naisten?" -keskustelutilaisuuden. Tilaisuudessa käytiin rikas keskustelu tasa-arvon tilasta Euroopassa ja kuultiin asiantuntijoita niin akatemiasta, ministeriöistä kuin järjestöistä. Myös Tasa-arvoteoilla vaikuttavuutta -hanke antoi tilannekatsauksen.

Lue lisää »


18.04.2019

Tasa-arvoteot kysyi eduskuntavaaliehdokkailta: mitä olet tehnyt häirinnän poistamiseksi?

Akavan Erityisalojen #parempaantyöelämään-vaalitavoitteisiin kuuluvat tavoite työelämän tasa-arvoisuudesta sekä häirinnän nollatoleranssista. Akavan Erityisalojen vaalipaneelissa 19.3.2019 Tasa-arvoteoilla vaikuttavuutta -hankkeella oli mahdollisuus kysyä suoraan eri puolueiden kärkiehdokkailta mitä konkreettista nämä ovat tehneet ja aikovat tehdä seksuaalisen häirinnän lopettamiseksi työelämässä. Katso video vastauksista!

Lue lisää »


17.04.2019

"Hyvinvointivaltio on rakennettu erityisesti kunnissa, kuntien naisten käsillä"

Kuntien työntekijöistä 80 prosenttia on naisia, mutta naisten osuus kunnanjohtajista on edelleen vain 25 prosenttia. "Kun naisia on yli puolet yhteiskunnassa, tämän pitäisi näkyä liki kaikissa tehtävissä samassa suhteessa. - - Naiset kohtaavat usein ns. näkymätön Elina-ilmiön. Sukupuoli häivytetään keskustelusta, sitä ei oteta esille tai puhe sukupuolesta koetaan vaivaannuttavana tai ärsyttävänä", sanoi kunnanjohtajanaisten tapaamisen 9.4.2019 emäntä, Vantaan kaupunginjohtaja Ritva Viljanen. Lue koko Viljasen puhe täältä!

Lue lisää »


16.04.2019

"Tarkoituksena on rakentaa oma verkosto johtajien työn tueksi"

Lempäälän kunnanjohtaja Heidi Rämö osallistui Vantaalla 9.4.2019 järjestettyyn ensimmäiseen kunnanjohtajanaisten verkostoitumis- ja vaikuttamistilaisuuteen ja kirjoitti siitä blogitekstin. Osana Tasa-arvoteoilla vaikuttavuutta -hanketta järjestetyn tilaisuuden kutsui koolle Vantaan kaupunginjohtaja Ritva Viljanen yhdessä Naisjärjestöjen Keskusliiton ja tasa-arvoasiain neuvottelukunnan kanssa.

Lue lisää »


10.04.2019

Kunnanjohtajanaisten verkosto vaatii tasa-arvotekoja!

Tasa-arvoteoilla vaikuttavuutta -hanke ja Vantaan kaupunki järjestivät yhteistyössä tiettävästi Suomen ensimmäisen verkostoitumistapaamisen kunnanjohtajanaisille tiistaina 9.4.2019. Vantaan kaupungintalolla järjestetyssä tapaamisessa keskusteltiin mm. rekrytointikäytännöistä, kuntien johtamisesta sekä maahnamuuttajataustaisten naisten kotoutumisesta. Puheenvuoroissa tuotiin esiin niin naisverkostojen kuin tasa-arvotyön vahvistamisen tarpeellisuus. Tapaamisen päätteeksi kokous hyväksyi kannanoton, jossa vaaditaan tasa-arvotekoja ja sitouduttiin jatkamaan verkoston työtä.

Lue lisää »


04.04.2019

Aalto-yliopiston Shaking up Tech -tapahtuma kannustaa tyttöjä opiskelemaan tekniikkaa

Aalto-yliopisto järjesti kansainvälisenä tyttöjen päivänä 11.10.2018 yhdessä yhteistyökumppaneidensa kanssa Shaking up Tech -tapahtuman innostaakseen ja kannustaakseen nuoria naisia opiskelemaan tekniikan alaa. Ensi kertaa järjestetyn tapahtuman tavoitteena oli ravistella nuorten ennakkoluuloja ja tarjota käytännön esimerkkejä alasta ja sen mahdollisuuksista vaikuttaa maailmaan.

Lue lisää »


 
 
 
 
login Synergia Foxy