Siirry sisältöön
Etusivu
 
 
 
 
 

Ajankohtaista

04.11.2019

Tänään maanantaina 4.11.2019 loppuu naisten palkanmaksu tältä vuodelta

"Tosiasia on edelleen, että siinä missä suomalainen mies ansaitsee euron, nainen saa vastineeksi vain 84,2 senttiä. STTK laskee vuosittain Tilastokeskuksen tietojen perusteella päivän, jolloin naisten palkanmaksun katsotaan päättyvän. Tänä vuonna vietämme Naisten palkkapäivää 4.11.", kirjoittaa STTK:n puheenjohtaja ja Tasa-arvoteoilla vaikuttavuutta -foorumin jäsen Antti Palola blogikirjoituksessaan.

Lue lisää »


16.10.2019

Hanketyössä tavoitteet kannattaa suunnitella yhdessä kumppaneiden kanssa

Ennen hankeen aloittamista on syytä tehdä toimintaympäristön analyysi ja asettaa hankkeen tavoitteet sen ja aiemmin tehdyn työn perusteella yhdessä kumppanien kanssa. Tavoitteiden tulisi olla realistisia ja mitattavia, mutta kuitenkin joustavia, jotta niitä voidaan hankkeen aikana tarvittaessa muokata tai jopa vaihtaa. Hankkeelle kannattaa asettaa ohjausryhmä, jolla on aidosti mahdollisuus ohjata työtä. Hankesuunnitelmaan olisi hyvä sisällyttää myös juurruttamissuunnitelma. Juurruttamisella varmistetaan hankkeen tulosten säilyminen. Tällaista keskustelua käytiin torstaina 10.10.2019 kansallisilla Tasa-arvopäivillä Oulussa Tasa-arvoteoilla vaikuttavuutta -hankkeen järjestämässä työpajassa, jossa keskusteltiin edellytyksistä kestävälle ja vaikuttavalle hanketyölle. Paikalla oli 30-40 tasa-arvoteemojen ammattilaista ja hyviä käytänteitä kertyi suuri määrä.

Lue lisää »


06.10.2019

Tasa-arvoteoilla vaikuttavuutta -foorumi keskusteli ajankohtaisista tasa-arvoteemoista

Presidentti Tarja Halosen johtama Tasa-arvoteoilla vaikuttavuutta -foorumi kokoontui tiistaina 1.10.2019 Taideyliopiston Teatterikorkeakoululla dekaani Maarit Ruikan ja professori Elina Knihtilän emännöimänä. Tilaisuuteen osallistui myös tasa-arvoministeri Thomas Blomqvist, joka kertoi olevansa vaikuttunut tasa-arvoteot-hankkeissa tehdystä työstä.

Lue lisää »


03.10.2019

Tasa-arvopäivillä keskustellaan tasa-arvon edistämisestä hankkeilla

Sukupuolten tasa-arvoon liittyvää työtä tehdään jatkuvien rakenteiden lisäksi erilaisissa hankkeissa - kuten Tasa-arvoteoilla vaikuttavuutta -hankkeessa. Hanke järjestää torstaina 10.10.2019 kansallisilla Tasa-arvopäivillä Oulussa työpajan, jonka tavoitteena on keskustella niistä periaatteista ja käytännöistä, joilla hankkeiden vaikutus voidaan saada ylittämään niiden kestoajan. Millaisia menetelmiä tai työkaluja on olemassa tai pitäisi kehittää, jotta hankkeiden tulokset jäisivät pysyväksi osaksi tasa-arvokenttää? Miten hankkeen työ saadaan nivottua mahdollisimman hyvin osaksi muuta ja myös muualla tehtävää tasa-arvotyötä? Tule mukaan keskusteluun!

Lue lisää »


16.09.2019

Marttatorilla puhuttiin tasa-arvotekojen tulevaisuudesta

Lauantaina 14.9.2019 Senaatintori muuttui Marttatoriksi ja oli koko päivän ajan täynnä ohjelmaa. Iltapäivällä päälavalla puhuttiin otsikolla "Tasa-arvotekoja jo 120 vuotta – minne katseet suunnataan seuraavaksi?". Keskustelussa Marttaliiton puheenjohtaja Sirpa Pietikäinen johdatti Naisjärjestöjen Keskusliiton puheenjohtajaa Eva Biaudet'a, tasa-arvovaltuutettu Jukka Maarianvaaraa ja Naisasialiitto Unionin puheenjohtaja Sallamaari Muhosta nykyajan tasa-arvokysymyksiin.

Lue lisää »


13.09.2019

Kunnanjohtajien naisverkosto kokoontui toista kertaa

Huhtikuussa 2019 perustettu kunnanjohtajien naisverkosto tapasi toista kertaa Kuntamarkkinoiden yhteydessä Helsingissä. Kokouksen emäntänä toimi Kuntaliitto. Kokouksessa kuultiin johtavassa asemassa toimineista poliitikkonaisista väitelleen Johanna Mäkelän alustus ja keskusteltiin verkoston kokoonpanosta ja tarkoituksesta.

Lue lisää »


02.09.2019

Katso #tytötteknologiaan-kampanjan kaikki postaukset yhdellä sivulla

Sosiaalisessa mediassa näkyvä kampanja muistuttaa siitä, miten tärkeää on purkaa opiskelu- ja ammattialojen sukupuolen mukaista eriytymistä ja saada naiset mukaan teknologia-alalle. Äänensä kampanjalle ovat antaneet jo mm. tasa-arvovaltuutettu Jukka Maarianvaara, Naisjärjestöjen Keskusliiton puheenjohtaja Eva Biaudet, Suomen Pelinkehittäjät ry:n puheenjohtaja Mariina Hallikainen ja tilastotieteen professori Pauliina Ilmonen.

Lue lisää »


02.09.2019

Yhdenvertaisuus- ja tasa-arvopalkinto TASSU kehitysvammaisten työllistämiselle ja Niceheartsille

Espoon kaupungin tasa-arvoteko, vuonna 2017 perustettu yhdenvertaisuus- ja tasa-arvopalkinto TASSU jaettiin kolmatta kertaa. Työyhteisöjen sarjassa palkinnon voitti Espoon kaupunginkirjaston ja Riilahden kehitysvammaisille aikuisille työ- ja päivätoimintaa tarjoavan toimintakeskuksen yhteinen hanke kehitysvammaisten työllistämisen tukemiseksi. Ostopalvelujen ja muiden espoolaisten kolmannen sektorin toimijoiden sarjassa TASSU-palkinnon sai Niceheartsin Naapuriäidit-konsepti, joka parantaa naisten ja heikommassa olevien asemaa sekä antaa välineitä osallistua ja olla osallinen yhteiskunnassa.

Lue lisää »


30.08.2019

Koulutus- ja työalojen sukupuolen mukaisen eriytymisen purkaminen edellyttää määrätietoisia toimia

Sekä opetuksesta että oppimateriaalista tulee välittyä ennakkoluuloton ja avarakatseinen kuva siitä, että sukupuolen ei tulisi rajoittaa yksilön valintoja, kirjoittaa opetus- ja kulttuuriministeriön kansliapäällikkö ja Tasa-arvoteoilla vaikuttavuutta -foorumin jäsen Anita Lehikoinen.

Lue lisää »


23.08.2019

Suomen suurimmassa työelämätapahtumassa asiaa tytöistä ja teknologiasta

Syke-tapahtuma järjestetään Mikkelissä 5.9.2019. Tilaisuuden puhujiin kuuluu tutkijatohtori Johanna Naukkarinen, joka kutsuu itseään feministi-insinööriksi. Naukkarinen työskentelee LUT-yliopistossa ja sparraa teknistieteellisen alan opettajia opetuksen kehittämisessä, pohtii yhdessä opiskelijoiden kanssa tekniikan ja yhteiskunnan välistä suhdetta ja tutkii mm. tekniikan sukupuolittumista. Hän on mukana toteuttamassa tytöille suunnattua, kolmen yliopiston yhteistä Shaking up Tech -tapahtumaa sekä Naisjärjestöjen Keskusliiton ideoimaa #tytötteknologiaan some-kampanjaa. Tule kuulemaan lisää!

Lue lisää »


 
 
 
 
login Synergia Foxy