Siirry sisältöön
Etusivu
 
 
 
 
 

Ajankohtaista

14.02.2020

Tervetuloa MoniNainen työelämä -keskustelutilaisuuteen ke 4.3.2020!

Naisjärjestöjen Keskusliitto, Tasa-arvoteoilla vaikuttavuutta -hanke ja Monika-Naiset liitto yhteistyössä Moninaisesti parempi -hankkeen kanssa järjestävät kansainvälisen naistenpäivän viikolla keskustelutilaisuuden työelämän moninaisuudesta ja erityisesti maahanmuuttaneiden naisten työllistymisestä. Tilaisuus järjestetään Musiikkitalon ravintolassa keskiviikkona 4.3.2020 klo 15.45-18, kahvit klo 15.15 alkaen. Ilmoittaudu mukaan nyt!

Lue lisää »


14.01.2020

Naiset vaikuttajina – en mer välkomnande idrott -seminaari Vaasassa to 20.2.2020

Folkhälsan, På samma linje -projekti ja Suomen Olympiakomitean ESR-rahoitteinen Naiset vaikuttajina liikunnan pelikentillä -hanke järjestävät kaksikielisen keskustelutilaisuuden naisen roolista liikunnassa ja urheilussa. Tilaisuus tarjoaa konkreettisia työkaluja yhdenvertaisuustyön edistämiseen urheiluympäristössä. Tilaisuus on suunnattu erityisesti seura-, alue- ja liittotoimijoille ja kuntien edustajille. Puhujana kuullaan mm. Sofia B. Karlssonia Ruotsin urheiluliitosta.

Lue lisää »


31.12.2019

Taidemusiikissa ja säveltämisessä puretaan eriarvoistavia rakenteita

Yhdenvertaisesti säveltäen -hanke on tasa-arvoteko, jonka käynnisti keväällä 2019 säveltämisen ja säveltämisen pedagogiikan alan asiantuntijoista koostuva työryhmä. Hanke sisältää sisältää sekä pedagogisia kehittämistoimia että tutkimusta. Syksyn 2019 aikana tasa-arvo taidemusiikissa on ollut useasti esillä julkisessa keskustelussa. Keskusteluun osallistuu myös Yhdenvertaisesti säveltäen -työryhmä, jonka mukaan musiikki on yleensä nähty neutraalina sosiaalisista yhteyksistä vapaana alueena, jossa säveltäjän ominaisuuksilla, kuten sukupuolella ei ole merkitystä. "Yhtä hyvin voisimme ajatella, että sukupuolen sallitaan kuuluvan. Ehkä yleisö voisi olla jopa kiinnostunut kuulemaan erilaisista lähtökohdista syntynyttä musiikkia ja seuraamaan taidemusiikin instituutioiden avautumista kohti vastuullista ja moniarvoista toimijuutta? Erilaiset musiikilliset äänet peilaavat laajemmin moninaista yhteiskuntaa."

Lue lisää »


20.12.2019

OKM edellyttää yleisavustuksen saajilta tasa-arvon edistämistä vuodesta 2020 alkaen

Opetus- ja kulttuuriministeriö on julkaissut ministeriön työtä ohjaavat tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden linjaukset vuosille 2020 - 2023. Uudet linjaukset vaikuttavat mm. ministeriön tulos- ja tavoiteohjaukseen, valtionavustustoimintaan, laki- ja säädösvalmisteluun, henkilöstökoulutukseen ja viestintään. Yleisavustusten myöntöperusteisiin lisättiin tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden edistäminen.

Lue lisää »


16.12.2019

Tue dokumenttielokuvaa urheilusta ja tasa-arvosta

Jäänsärkijä-dokumenttielokuva käsittelee urheilumaailmaa ja tasa-arvoa yhden huippu-urheilijan ja kahden erilaisen lajin, jääkiekon ja ringeten, kautta. Elokuvaa on kuvattu lähes neljän vuoden ajan. Parhaillaan on käynnissä sen leikkausvaihe. Rahoitusta haetaan elokuvan äänen ja kuvan jälkitöitä sekä siihen sävellettävää musiikkia varten. Muutamalla kympilläkin voit olla osa elokuvan toteutumista.

Lue lisää »


05.12.2019

Valitaanko pätevin vai nainen, kysyy TEKin tutkimuspäällikkö Susanna Bairoh

Tekniikan akateemisten (TEK) Susanna Bairoh on selvittänyt työpaikoilla vallitsevan kulttuurin merkitystä Diversiteetti tekniikan alalla -tutkimushankkeessa. Kaikissa asiantuntijatehtävissä toimivista TEKin jäsenistä 31 prosenttia on naisia, mutta erittäin vaativissa tehtävissä enää 17 prosenttia.

Lue lisää »


04.11.2019

Tänään maanantaina 4.11.2019 loppuu naisten palkanmaksu tältä vuodelta

"Tosiasia on edelleen, että siinä missä suomalainen mies ansaitsee euron, nainen saa vastineeksi vain 84,2 senttiä. STTK laskee vuosittain Tilastokeskuksen tietojen perusteella päivän, jolloin naisten palkanmaksun katsotaan päättyvän. Tänä vuonna vietämme Naisten palkkapäivää 4.11.", kirjoittaa STTK:n puheenjohtaja ja Tasa-arvoteoilla vaikuttavuutta -foorumin jäsen Antti Palola blogikirjoituksessaan.

Lue lisää »


16.10.2019

Hanketyössä tavoitteet kannattaa suunnitella yhdessä kumppaneiden kanssa

Ennen hankeen aloittamista on syytä tehdä toimintaympäristön analyysi ja asettaa hankkeen tavoitteet sen ja aiemmin tehdyn työn perusteella yhdessä kumppanien kanssa. Tavoitteiden tulisi olla realistisia ja mitattavia, mutta kuitenkin joustavia, jotta niitä voidaan hankkeen aikana tarvittaessa muokata tai jopa vaihtaa. Hankkeelle kannattaa asettaa ohjausryhmä, jolla on aidosti mahdollisuus ohjata työtä. Hankesuunnitelmaan olisi hyvä sisällyttää myös juurruttamissuunnitelma. Juurruttamisella varmistetaan hankkeen tulosten säilyminen. Tällaista keskustelua käytiin torstaina 10.10.2019 kansallisilla Tasa-arvopäivillä Oulussa Tasa-arvoteoilla vaikuttavuutta -hankkeen järjestämässä työpajassa, jossa keskusteltiin edellytyksistä kestävälle ja vaikuttavalle hanketyölle. Paikalla oli 30-40 tasa-arvoteemojen ammattilaista ja hyviä käytänteitä kertyi suuri määrä.

Lue lisää »


06.10.2019

Tasa-arvoteoilla vaikuttavuutta -foorumi keskusteli ajankohtaisista tasa-arvoteemoista

Presidentti Tarja Halosen johtama Tasa-arvoteoilla vaikuttavuutta -foorumi kokoontui tiistaina 1.10.2019 Taideyliopiston Teatterikorkeakoululla dekaani Maarit Ruikan ja professori Elina Knihtilän emännöimänä. Tilaisuuteen osallistui myös tasa-arvoministeri Thomas Blomqvist, joka kertoi olevansa vaikuttunut tasa-arvoteot-hankkeissa tehdystä työstä.

Lue lisää »


03.10.2019

Tasa-arvopäivillä keskustellaan tasa-arvon edistämisestä hankkeilla

Sukupuolten tasa-arvoon liittyvää työtä tehdään jatkuvien rakenteiden lisäksi erilaisissa hankkeissa - kuten Tasa-arvoteoilla vaikuttavuutta -hankkeessa. Hanke järjestää torstaina 10.10.2019 kansallisilla Tasa-arvopäivillä Oulussa työpajan, jonka tavoitteena on keskustella niistä periaatteista ja käytännöistä, joilla hankkeiden vaikutus voidaan saada ylittämään niiden kestoajan. Millaisia menetelmiä tai työkaluja on olemassa tai pitäisi kehittää, jotta hankkeiden tulokset jäisivät pysyväksi osaksi tasa-arvokenttää? Miten hankkeen työ saadaan nivottua mahdollisimman hyvin osaksi muuta ja myös muualla tehtävää tasa-arvotyötä? Tule mukaan keskusteluun!

Lue lisää »


 
 
 
 
login Synergia Foxy