Siirry sisältöön
Etusivu
 
 
 
 

Ajankohtaista

09.08.2018

Tasa-arvo maaliin - seminaari urheilun tasa-arvosta ke 24.10.2018

Monaliiku (Monikansallisten naisten liikunta ja kulttuuri ry) järjestää yhteistyössä Tasa-arvoteoilla vaikuttavuutta -hankkeen ja Jalkapallon Pelaajayhdistyksen kanssa keskustelutilaisuuden urheilusta ja tasa-arvosta keskiviikkona 24.10. klo 9 alkaen Helsingissä. Urheilu ja liikunta nousivat 100 tasa-arvotekoa -hankkeessa vahvasti esiin erityisesti opetus- ja kulttuuriministeriön haastettua urheilun lajiliitot ja muut liikunta-alan toimijat tasa-arvotalkoisiin.

Lue lisää »


07.08.2018

Yli sata musiikkialan toimijaa on sitoutunut tasa-arvon edistämiseen

Suomalainen musiikkiala on Music Finlandin koordinoimana koonnut omat tasa-arvoteesinsä. Jo yli sata yritystä, yhdistystä, oppilaitosta, festivaalia ja muuta alan toimijaa on allekirjoittanut teesit ja sitoutunut aktiivisesti edistämään tasa-arvoa viestinnässään, rekrytoinnissaan, palkkauksessaan, hallinnossaan ja johdossaan.

Lue lisää »


02.08.2018

100 tasa-arvotekoa Kroatiassa palkitsi parhaana tekona sukupuolinormit haastavan kampanjan!

100 tasa-arvotekoa -hankkeen innoittamana Kroatiassa toteutettiin oma vastaava kampanja, josta vastasi Suomen Zagrebin-suurlähetystö yhteistyössä Kroatian valtion tasa-arvotoimiston ja parlamentin tasa-arvoasian toimikunnan kanssa. 100 Acts for Gender Equality in Croatia -hankkeen suojelijana toimi Kroatian presidentti Kolinda Grabar-Kitarovic. 100 tasa-arvotekoa -konsepti on siis levinnyt ulkomaille!

Lue lisää »


05.07.2018

Opetus- ja kulttuuriministeriö haastaa kaikki liikunnan toimijat edistämään sukupuolten tasa-arvoa

Upeita uutisia: opetus- ja kulttuuriministeriö ja tasa-arvoteot jatkavat yhteistyötä! OKM tavoittelee yhteensä sataa urheilun ja liikunnan tasa-arvotekoa. Hankkeeseen hyväksyttävän teon tulee lisätä sukupuolten välisen tasa-arvon toteutumista tai parantaa naisten ja tyttöjen asemaa liikunnassa. Teot kootaan Tasa-arvoteoilla vaikuttavuutta -hankkeeseen.

Lue lisää »


28.06.2018

Liikunnan tasa-arvoteot jatkuvat

Liikunta ja urheilu oli yksi 100 tasa-arvotekoa -hankkeen näkyvimpiä teemoja ja mahdollisuudet jatkaa tasa-arvotyötä ovat erinomaiset.

Lue lisää »


25.06.2018

Marmai: "Tasa-arvotekoja tarvitaan edelleen sekä journalismissa että mainonnassa"

Markkinointi ja mainonta kirjoittaa #tasaarvoteot: Media tasa-arvon edistäjänä -tilaisuudesta ja kiinnittää huomiota erityisesti mainonnan rooliin mediassa. "Journalismin lisäksi mainonta on keskeinen osa lähes kaikkea mediaa, joten myös sen sisältöjä täytyy seurata ja kehittää. Tähän on tarttunut muun muassa Pohjoismaiden ministerineuvosto, joka julkisti viime vuonna raportin sukupuolta syrjivän mainonnan sääntelystä Pohjoismaissa. Raportissa todetaan, että sukupuolten tasa-arvon voi nähdä sananvapauden edellytyksenä, joten sukupuolten tasa-arvo mainonnassa liittyy olennaisesti sananvapaudesta käytävään keskusteluun."

Lue lisää »


15.06.2018

Median tasa-arvoteot herättävät myös vastustusta

Tiistaina 12.6.2018 Tiedekulmassa keskusteltiin median tekemistä tasa-arvoteoista ja niiden vaikutuksista. Keskustelussa tuli esiin tehtyjen toimien lisäksi niiden vastustus sekä vihapuhe. Tasa-arvon edistäminen herättää vastustusta, koska se tarkoittaa asioiden tekemistä uudella tavalla.

Lue lisää »


08.06.2018

Lue presidentti Tarja Halosen kirjoitus tasa-arvoteoista

100 tasa-arvotekoa -kunniatoimikunnan ja nyt Tasa-arvoteoilla vaikuttavuutta -foorumin puheenjohtaja, presidentti Halonen kirjoittaa Vasemmistonaisten Feministipistoja-blogissa tasa-arvotekojen merkityksestä. Erityistä huomiota saa urheilu, missä tasa-arvoteot ovat jo nyt aikaansaaneet silminnähtäviä muutoksia.

Lue lisää »


08.06.2018

Tasa-arvoteoilla vaikuttavuutta -foorumin kokoonpano on julkaistu!

Tasa-arvoteoilla vaikuttavuutta -hankkeelle on perustettu korkeatasoinen foorumi, jonka puheenjohtajana toimii presidentti Tarja Halonen. Presidentti Halonen johti myös 100 tasa-arvotekoa -kunniatoimikuntaa (2016-2017). Tutustu foorumin tehtäviin ja kokoonpanoon täältä!

Lue lisää »


05.06.2018

Tule mukaan keskustelemaan mediasta ja tasa-arvosta tiistaina 12.6.2018!

Tasa-arvoteoilla vaikuttavuutta -hanke järjestää 12.6.2018 Tiedekulmassa (Yliopistonkatu 4, Helsinki) klo 8.30-10.30 keskustelutilaisuuden median merkityksestä tasa-arvon edistäjänä. Tarjolla myös herkulliset aamukahvit. Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan!

Lue lisää »


Arkisto

 
 
 
 
login Synergia Foxy