Siirry sisältöön
Etusivu
 
 
 
 

Ajankohtaista

15.06.2018

Median tasa-arvoteot herättävät myös vastustusta

Tiistaina 12.6.2018 Tiedekulmassa keskusteltiin median tekemistä tasa-arvoteoista ja niiden vaikutuksista. Keskustelussa tuli esiin tehtyjen toimien lisäksi niiden vastustus sekä vihapuhe. Tasa-arvon edistäminen herättää vastustusta, koska se tarkoittaa asioiden tekemistä uudella tavalla.

Lue lisää »


08.06.2018

Lue presidentti Tarja Halosen kirjoitus tasa-arvoteoista

100 tasa-arvotekoa -kunniatoimikunnan ja nyt Tasa-arvoteoilla vaikuttavuutta -foorumin puheenjohtaja, presidentti Halonen kirjoittaa Vasemmistonaisten Feministipistoja-blogissa tasa-arvotekojen merkityksestä. Erityistä huomiota saa urheilu, missä tasa-arvoteot ovat jo nyt aikaansaaneet silminnähtäviä muutoksia.

Lue lisää »


08.06.2018

Tasa-arvoteoilla vaikuttavuutta -foorumin kokoonpano on julkaistu!

Tasa-arvoteoilla vaikuttavuutta -hankkeelle on perustettu korkeatasoinen foorumi, jonka puheenjohtajana toimii presidentti Tarja Halonen. Presidentti Halonen johti myös 100 tasa-arvotekoa -kunniatoimikuntaa (2016-2017). Tutustu foorumin tehtäviin ja kokoonpanoon täältä!

Lue lisää »


05.06.2018

Tule mukaan keskustelemaan mediasta ja tasa-arvosta tiistaina 12.6.2018!

Tasa-arvoteoilla vaikuttavuutta -hanke järjestää 12.6.2018 Tiedekulmassa (Yliopistonkatu 4, Helsinki) klo 8.30-10.30 keskustelutilaisuuden median merkityksestä tasa-arvon edistäjänä. Tarjolla myös herkulliset aamukahvit. Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan!

Lue lisää »


05.06.2018

Tasa-arvoteot jatkuvat ja tuottavat tulosta!

Kymmenet 100 tasa-arvotekoa -hankkeessa tehdyt tasa-arvoteot ovat yhä käynnissä, minkä lisäksi jo tehtyjen tekojen tulokset näkyvät yhä tekijöidensä työssä. Useat tasa-arvoteot ovat lähteneet myös monistumaan, mistä media on hyvä esimerkki. Esimerkiksi Yle Urheilun tarjoama lisänäkyvyys naisten urheilulle on haastanut muut mediat pohtimaan omaa urheilujournalismiaan. Median tekemiä tasa-arvotekoja ja niiden vaikutusta tarkastellaan seminaarissa tiistaina 12.6.2018.

Lue lisää »


02.06.2018

Sisäministeriö julkisti selvityksen turvallisuuden tasa-arvosta

Sisäministeriö julkisti 31.5.2018 tasa-arvotekonsa eli selvityksen turvallisuuden tasa-arvosta ja yhdenvertaisuudesta. Hallitusohjelman vision mukaan Suomi on maailman turvallisin maa. Sisäministeri Kai Mykkänen avasi julkistustilaisuuden muistuttamalla, että kun tavoitteen toteutumista arvioidaan, pitää kysyä turvallinen kenelle. Turvallisuudessa on isoja eroja eri väestöryhmien välillä ja naisiin kohdistuva väkivalta on siitä pahimpia esimerkkejä.

Lue lisää »


24.05.2018

Vantaan kaupungin tasa-arvotekona Miehet ja naiset Vantaalla -julkaisu

Vantaan kaupunki toteutti toisena tasa-arvotekonaan Miehet ja naiset Vantaalla -julkaisun, joka julkaistiin alkuvuonna 2018. Vantaan tietopalveluyksikkö on lisäksi vahvistanut tietotuotantonsa sukupuolinäkökulmaa. Miehet ja naiset Vantaalla on monipuolinen, tilastollinen katsaus eri-ikäisten naisten ja miesten elinolosuhteisiin ja yhteiskunnalliseen asemaan. Vantaan tuloksia vertaillaan koko Suomesta kerättyihin tilastoihin. Lämmin kiitos Vantaan kaupungille tärkeästä selvityksestä!

Lue lisää »


23.05.2018

Kirkkohallituksen ensimmäinen tasa-arvopalkinto FT, tuomiorovasti Satu Saariselle

Suomen evankelis-luterilainen kirkko osallistui 100 tasa-arvotekoa -hankkeeseen perustamalla uuden, joka toinen vuosi jaettavan tasa-arvopalkinnon. Ensimmäisen palkinnon saaja julkistettiin tiistaina 22.5.2018 Kirkkohallituksessa. Tunnustuksen luovutti arkkipiispa Kari Mäkinen.

Lue lisää »


18.05.2018

Katso video Helsingin yliopiston tasa-arvotyöstä

Helsingin yliopiston tasa-arvoteko on ”Puheenvuoroja tasa-arvosta yliopistoyhteisössä” -tallennesarja, jossa yliopistolaiset kertovat kokemuksiaan ja näkemyksiään tasa-arvosta. Uusimmalla videolla vararehtori, yliopiston tasa-arvotoimikunnan puheenjohtaja Pertti Panula kertoo Helsingin yliopiston tasa-arvotyöstä.

Lue lisää »


25.04.2018

Maailman NNKY-päivän tilaisuudessa puhuttiin päätöksenteon sukupuolittuneisuudesta

Suomen NNKY-liitto järjesti tiistaina 24.4.2018 brunssin maailman NNKY-päivän kunniaksi ja myönsi samalla vuosittaisen tunnustuspalkintonsa 100 tasa-arvotekoa -hankkeelle. Tilaisuuden teemana oli NNKY-liiton tasa-arvoteon mukaisesti nuoret naiset päätöksentekijöinä. Naiset ovat päätöksentekijöinä vähemmistössä ja nuoret vielä enemmän. Nuoret naiset ovat erityisen haastavassa asemassa.

Lue lisää »


Arkisto

 
 
 
 
login Synergia Foxy